Kom i julestemning med kalenderbøker!

Gjør ventetiden til jul litt kortere med en adventsbok.

Jente som leser bok

Nå er desember her igjen, og hva er vel hyggeligere enn å lese en koselig julefortelling sammen med barna? Her finner du tips til nye kalenderbøker du kan låne hos oss!

 

Adventsstjernen
Simon Stranger
Bestill Adventsstjernen fra biblioteket her

Adventsstjernen av Simon Stranger tar opp store temaer som sorg, innvandring og vennskap, og behandler disse på en fin, tankevekkende og forståelig måte. Vi møter Stella på 11 år som gruer seg til å feire den første julen uten moren sin. En dag syns hun at hun ser morens genser borte ved låven, og etter hvert begynner hun å undersøke hvem det var som hadde på seg morens genser. På låven møter hun Yousef, som er 17 år og har rømt fra asylmottaket. Problemet er bare at faren til Stella er politi og leter etter Yousef.

Dette er som sagt en alvorlig, men likevel vakker og håpefull bok. Boka minner oss om at ikke alle er like heldige som oss, og da kan juletiden være ekstra vanskelig. Dette er en bok som fint kan leses høyt fra ca 10 år, og skape mange gode og viktige samtaler rundt middagsbordet. Illustrasjonene er realistiske, vakre og gjør et stort inntrykk på leseren. Det er med andre ord en tankevekkende, aktuell og hjertevarmende bok.

Ville feirer jul
Anne Sofie Hammer
Bestill Ville feirer jul fra biblioteket 

Ville feirer jul er en adventsbok med 25 kapitler. Det er så kjedelig at all moroa er over på julaften, derfor får man et ekstra kapittel i denne boken. Ville gleder seg enormt til jul, og da han hører at mormor har sett en ekte nisse da hun var ung, blir målet hans å se en nisse før jul! I tillegg blir det mange morsomme og koselige familiestunder, men også en del forviklinger og forsvunne gjenstander.

Det er en fin høytlesningsbok for barn fra 5 år og opptil 3.klasse. Den er morsom, spennende og forteller fint om hvordan barn gleder seg til jul, selv om ikke alt går som man planlegger. Boken er også fint og lekent illustrert, og har mye sjarm for både store og små lesere.

 

Det helt sanne juleeventyret om kentauren som ville hjem
Mats Strandberg
Bestill Det helt sanne juleeventyret om kentauren som ville hjem fra biblioteket

Tenk om du ble kidnappet av en ond sirkusdirektør og ikke hadde sett familien din på to år? Tenk om du ble befridd og når det nå nærmer seg jul, er det eneste du vil å få komme hjem igjen til familien din, men du har bare 24 dager på deg. I tillegg skal du krysse hav og land, fordi du kommer fra et hemmelig rike som bare ytterst få vet om. Det er akkurat denne magiske reisen vi får være med på i Det helt sanne juleeventyret om kentauren som ville hjem, fordi Ken vil hjem til jul. Ferden hjem blir morsom, skummel og spennende, men heldigvis slipper han å gjøre den lange ferden alene. På veien hjem møter han mange kjente eventyrkarakterer, som ikke er helt slik man forventer.

Det blir et morsom, magisk og originalt juleeventyr som passer fint til høytlesning for barn fra 6 år og oppover.

 

Jul på Bukken hotell
Christian Wiik Gjerde
Bestill Jul på Bukken hotell fra biblioteket

Fredrik og foreldrene hans sjekker inn på Bukken hotell, fordi da de kom hjem fra en avstressende førjulsferie var huset fullt av mus og kjeller var dekket av is. De skal bo på hotellet helt frem til jul, men alt på Bukken er ikke helt som på andre hotell, for her går det geitebukker løs og fuglene har nisseluer på. Alt endrer seg den dagen Fredrik møter nissejenta Fryd. De får vite at den slemme nissen Krampus har stjålet selveste Erkenissen, og hvis de ikke klarer å redde julen kommer nissene til å ende opp i Den evige hvile.

Boken er full av fine og morsomme tegninger, og byr på både juleglede og julemysterium for barn fra 6 år og oppover.

 

Snøsøsteren
Maja Lunde
Bestill Snøsøsteren fra biblioteket

Det er vel ingen som ikke har fått med seg fjorårets vakreste, og kanskje tristeste, julebok? Snøsøsteren handler om Julian som gleder seg enormt til jul, men hjemme hos Julian er det ikke mye som minner om julestemning. Storesøsteren hans døde nylig, og sorgen hjemme hos Julian er til å ta og føle på. En dag treffer Julian Hedvig, og hun gir Julian håp om at det kan bli jul igjen. Handlingen foregår 6 dager før jul, men boken er inndelt i 24 kapitler. 

Snøsøsteren er varm, vakker, håpefull og trist. Den egner seg likegodt til høytlesning for voksne som for barn, og selv om den er trist, gir den også mye håp og julestemning.