Gode julegavetips til barna

Nå er det snart jul, og hvorfor ikke gi bort en fin leseopplevelse? Her finner du bøker som passer å gi i gave til barna i livet ditt. Her er det noe for de minste, og de eldre barna!

julegaver

Billedbok
Hvor er Lucia-kronen?
Lars Mæhle
Bestill boka fra biblioteket

Hvor er Lucia-kronen er en sjarmerende og morsom adventsfortelling. Mæhle gav i fjor ut Hvor er Julenissen, og har i tillegg gitt ut flere bøker i serien Mysteriene i Kråkeslottet barnehage. De passer perfekt til høytlesning sammen med barnehagebarn fra ca 3 år og oppover, fordi hver side har en cliffhanger og inviterer barna med inn.

Mysteriene er gjenkjennbare og hverdagslige, men for små barn, kan det jo være krise når boller, sokker eller Lucia-kronen er borte. Koselig, morsomt og spennende for store og små. 

 

Billedbok
Julen kommer til Mummidalen
Alex Haridi
Bestill boka fra biblioteket

Mummitrollene går i dvale når vinteren kommer, og har aldri opplevd julen. Helt til Hemulen braser gjennom takvinduet og vekker hele gjengen fordi JULEN er her snart! Det er SÅ mye som må gjøres før den skumle og mystiske Julen kommer. Hvem eller hva er egentlig Julen? Det blir et morsomt og sjarmerende eventyr hvor Mummitrollene opplever sin første jul.

Passer godt til høytlesning for skolebarn. Boken er basert på Tove Janssons fortelling som het “Grantreet”. 

 

Barnebok
Julosaurusen
Tom Fletcher
Bestill boka fra biblioteket

Trodde du at dinosaurer og jul ikke hører sammen? Da tar du feil, for i Julosaurusen er det nemlig en helt særegen juledinosaur, selveste JulosaurusenJulosaurusen bor på Nordpolen med smånissene, reinsdyrene og Julenissen, men han er litt ensom, siden han er den eneste av sitt slag. I London bor William, og han er besatt av dinosaurer og alt han ønsker seg til jul er en dinosaur. Tilfeldigheter får det til at disse to møtes og det virker som at nå er alt løst. Det er bare det at det er noen som jakter på Julosaurusen, og denne noen byr på mange utfordringer og farlige situasjoner. 

Julosaurusen er en varm, morsom, spennende og magisk julefortelling som ikke er lik noen annen! Passer fint for barn fra 10 år og oppover.  

 

Barnebok
Benny går berserk
Tom Erik Fure
Bestill boka fra biblioteket

Benny er 11 år og ELSKER julen. Hele året går han og gleder seg til jul og alle de koselige tradisjonene som følger med en norsk, hvit jul. Dermed blir det krise når foreldrene hans annonserer bittelillejulaften at de skal feire jul i SYDEN. Det hele blir ikke bedre av at de skal feire jul i Syden sammen med superkjekke Ken, som gjør at Benny ikke klarer å få fram et eneste fornuftig ord! Operasjon Hjemme-jul MÅ starte nå, og det er opp til Benny for å få stanset dette Syden-marerittet!

Det blir morsomt, originalt, og le-høyt-faktor med denne herlige boka. Den passer perfekt for fans av Alene hjemme-filmene, har herlige illustrasjoner, og egner seg for barn fra 10 år og oppover.  

 

Barnebok
Jenta som reddet julen
Matt Haig
Bestill boka fra biblioteket

Amalie er en fattig jente i London på 1800-tallet. Hun har en syk mamma og tjener til livets opphold som skorsteinsfeier. Mammaen hennes blir stadig sykere, og Amalies eneste ønske er at mammaen skal bli frisk. Amalie sender et brev til julenissen, fordi Amalie har en stor tro på julen og julemagien. Julenissen derimot har nok med å få kontroll på smånissene, reinsdyr som ikke kan fly og sinte troll. Nissen har ikke tid til Amalies ønskeliste, og da står plutselig hele julen i fare for å bli avlyst.

En magisk fortelling om å tro på det umulige, som passer for barn fra 10 år og oppover. Forfatteren har også skrevet Gutten som ble julenissen, som henger litt sammen med denne, men begge kan fint leses uavhengig av hverandre.

Tekst: Marie Hagen