Halloween-les!

Nå er halloween her, og mange vil lese noe som setter dem i en grufull stemning! Her er noen bøker for unge lesere som vil ha ulike nivåer grøss (eller ingen grøss i det hele tatt).


Gi deg selv skrekk-sjokk

serie

Forfatter: R.L. Stine

Bestill Gi deg selv skrekk-sjokk fra biblioteket

Fra forfatteren R.L.Stine, kjent for Grøsserne serien, kan du lese en interaktiv bokserie der leseren velger slutten. Her skal leseren gjennom ulike plot i håp om å overleve. Alle bøkene har 20 ulike slutter, og det er fine bøker å lese sammen en venn eller alene. Titler som “Flykt fra skrekkens sommerleir!”, “Verdens mest råtne barnevakt” og “Lekenes terrorangrep!” drar leseren inn en verden full av skumle grøss perfekt for Halloween. Disse bøkene er flotte for tøffe barn som vil ha litt ekstra skrekk.

I Frykt fra skrekkens sommerleir kan du velge om du vil dra på en gratis tur utenlands eller en vandring i villmarken. I Verdens mest råtne barnevakt! velger du en barnevakt til deg og broren din. I Lekenes terrorangrep! kan du velge mellom å dra på tur til leketøysfabrikken Hasley, eller få Hasley sin nyeste robot på størrelse med et menneske.

Beistet og Bettina

Forfatter: Jack Meggitt-Phillips

Bestill Beistet og Bettina fra biblioteket

Beistet og Bettina handler om Ebenezer Tweezer, som er 511 år gammel takket være det mystiske beistet hans! Beistet gir han nemlig ungdoms eliksir, som gjør at han kan være så ung og sprek han vil for alltid! Beistet gir han alt annet han kan drømme om også, så lenge han mater det med hva enn det ønsker. Men nå er beistet større, og vil smake sitt første barn!

Denne creepy barneboken kan minne om Roald Dahl sin "Heksene" og Lemony Snicket sin "En serie uheldige hendelser". Passe skummel og sjarmerende, denne er perfekt for en leser som vil lese om mer fargerike personligheter og annerledes familieforhold!

Anna Tann

serie

Forfatter: Laura Ellen Anderson

Bestill Anna Tann-bøkene fra biblioteket

Anna Tann serien handler om 10 år gamle Anna, en vampyr som i første bok skal på ball. Bøkene er fulle av søte tegninger av den lille vampyren og alt morsomt hun finner på. Vi får også møte et spøkelse og en mystisk prins, og boken er sjarmerende og morsom. Titler i serien inkluderer Anna Tann og det Barbariske ballet, Anna Tann og enhjørningene, i tillegg til Anna Tann og minnetyven.

Denne bokserien er perfekt for en leser som vil ha noe som ikke er så skummelt å lese for Halloween! Bøkene er morsomme og tar for seg spennende eventyr.