Uhygge i mummidalen

I fjor var det 75 år siden den finske forfatteren Tove Jansson skapte Mummitrollet. Vi har fått Marie Alming til å gi oss innføring i Tove Janssons liv og forfatterskap. Ta frem mummikoppen, sett deg til i godstolen din og lytt til arrangementet hjemme fra din egen stue.

Mummitrollet-bøker

I fjor var det 75 år siden den finske forfatteren Tove Jansson skapte Mummitrollet. I 1945 lanserte Tove Jansson Mumitrollet som har vært en viktig del av barndommen for barn over hele verden.

Men bøkene er ikke bare for barn, de har betydd mye også for voksne. Og det er ikke uten grunn mange voksne trekker fram Tove Jansson og hennes bøker som de viktigste for dem. Tove Jansson er dessuten er en anerkjent finsk billedkunstner.

Vi har fått Marie Alming til å gi oss innføring i Tove Janssons liv og forfatterskap. Marie Alming er litteraturviter, musiker, freelancejournalist, forfatter og bibliotekar. Hun har arbeidet både som barnebibliotekar og forskningsbibliotekar. I masteroppgaven skrev hun om Tove Jansson og Mummitrollet.

Arrangeres i samarbeid med Foreningen Norden Sørum og Folkeakademiet Sørum