E-bøker og e-lydbøker

E-bøker og e-lydbøker

E-bøker og e-lydbøker i BookBites

Bookbites er appen hvor du får tilgang til våre e-bøker og e-lydbøker.

I BookBites kan du som har lånekort logge inn og låne e-bøker og e-lydbøker. Se denne videoen for å få hjelp til innlogging og å opprette bruker. 

I appen kan du søke, reservere og lese/lytte til e-bøker og e-lydbøker. Lånetiden på e-bøker og e-lydbøker er 1 måned.  Når lånetiden har gått ut vil boken eller lydboken automatisk bli levert. Hvis du blir ferdig før lånetiden har gått ut er det lurt å levere med en gang slik at neste person slipper å vente. 

Appen kan lastes ned hos Google play eller i App store.

Gratis e-bøker og e-lydbøker

I tillegg til våre egne bøker og lydbøker finnes det en del gratis ressurser. Dette er ofte bøker som ikke lenger har opphavsrett (falt i det fri), men det er også samarbeidsprosjekt på tvers av land for eksempel Verdensbiblioteket.

Bokhylla - Nasjonalbiblioteket sin digitale samling.

Visste du at store deler av den norske bokskatten ligger fritt tilgjengelig på nett? Bokhylla.no er et av Nasjonalbibliotekets store prosjekter, nemlig å digitalisere alle norske bøker som er gitt ut helt frem til år 2000. 

Her er det bøker, aviser, bilder, blader og kart, for å nevne noe. Et helt skattekammer med fantastiske ressurser.

Nasjonalbiblioteket har også laget en egen side hvor alle de digitale billedbøkene er samlet. Bøkene på Billedbokhylla.no finnes også på bokhylla, men er sortert ut slik at det er enda lettere å finne frem.

Hva man har tilgang til vil variere noe fra du er hjemme, hos ditt bibliotek eller på nasjonalbiblioteket.

Bokselskap

Bokselskap publiserer norske tekster som har falt i det fri eller tekster som rettighetshaver har gitt dem lov til å publisere. bokselskap.no tilbyr lesetekster på nett og nedlastbare e-bøker.

På andre språk

Verdensbiblioteket er et samarbeidsprosjekt mellom Norge, Sverige og Danmark. Her finner du e-bøker og e-lydbøker på  arabisk, bosnisk/kroatisk/serbisk, persisk, somali, tigrinja og tyrkisk. Alle i Norge kan lage seg en bruker og det er gratis å bruke.  

Engelske e-bøker og e-lydbøker

Project Gutenberg og LibriVox minner litt om det norske Bokselskap, men er mye større og har fokus på engelsk litteratur. Her ligger det litteratur som ikke lenger har opphavsrett i USA.  Her finner du mange kjente forfattere og poeter, for eksempel Jane Austen, F. Scott Fitzgerald og Emily Dickinson.

Det ligger også gratis engelske lydbøker i LibriVox. Dette er basert på dugnad så kvaliteten vil variere på hvem som har lest inn de ulike lydbøkene.

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek 

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) er et offentlig bibliotektilbud til alle som har utfordringer med å lese vanlige bøker. Alle som har vansker med å lese trykt tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse eller sykdom, kan melde seg inn. Du kan lese kriteriene for å bruke tilbudet hos NLB.