Illustrasjonsbilde av biblioteket i Lillestrøm

Høsten 2022 skal vi endelig få et bibliotek i Lillestrøm! Det vil ligge midt i kulturkvartalene. Like ved biblioteket finner du all offentlig kommunikasjon som buss og tog.

Biblioteket skal ligge i et kultur- og næringsbygg. Her vil du også finne kulturskole, flotte øvelokaler og litt å spise. Har du behov for gode kontorlokaler er også dette en mulighet.

I biblioteket vil du finne det meste og litt til!

Første etasje

Borgertorget som er bibliotekets storstue med et stort og åpent myldreområde, hvor du får smakebiter fra bibliotekets tilbud, med små og store utstillinger, debatter eller andre arrangementer. Området vil være åpent og fleksibelt og skal bli et flott sted for alle.

Andre etasje

Dette er etasjen for familier, små og litt større barn, med mange bøker og andre medier både for barn og voksne. Det legges opp til et minikjøkken som står disponibelt for alle. Her vil du også finne bibliotekshagen og et eget område inne i biblioteket som du kan så frø og forberede til uteplanting i hagen.

Tredje etasje

Dette er stedet for å jobbe, lære, samarbeide eller bare være. Her er bibliotekets hovedsamling innen skjønnlitteratur og nye medier. Det vil også være faglitteratur, kursrom, veiledningsområder og grupperom.

Lillestrøm Culture Hub

Lillestrøm Culture Hub er et gründersenter for kreativ og kulturell næring. Er du opptatt av å starte din egen bedrift innen denne næringen er du velkommen til å ta kontakt. Du kan leie deg inn og få din egen arbeidsplass. Her vil du få veiledning og bistand til å starte og utvikle din bedrift sammen med andre innen kreativ og kulturell næring. Lillestrøm Culture Hub ligger i bibliotekets 3. etasje.

Dette er et samarbeid mellom Lillestrøm kommune – Kvartal 1 As – Kunnskapsbyen Lillestrøm. For mer informasjon tar du kontakt med biblioteksjef Sølvi Tellefsen, epost: solvi.tellefsen@lillestrom.kommune.no

For å lese mer om Kvartal 1 kan du besøke denne siden her.

Her kan du se direktesending av bygget som reiser seg minutt for minutt!