Bibliotek er mer enn bøker, vi er også et sted du lese, prate, jobbe og bare være. Under finner du tjenester og andre ting vi tilbyr.

 

Hva kan du låne på bibliotekene?

På biblioteket kan du låne bøker, filmer, musikk, blader og annet materiale. Det aller meste kan du låne med deg hjem. 

Innlån - Lån fra hele Norge

I Norge samarbeider alle bibliotek i landet om å dele på bøker og annet materiale. Hvis det er noe vi ikke har på Lillestrømbibliotekene så bestiller vi gjerne inn fra et annet bibliotek.  

Du kan enten ta kontakt med ditt nærmeste bibliotek eller bestille selv gjennom www.bibsok.no. Der logger du inn med lånenummer og PIN-koden din.

Hurtiglån - 14 dagers lån på de mest populære bøkene våre

De mest populære bøkene på biblioteket kan ha lang venteliste. For å få unna køen har vi noen bøker som er hurtiglån. De har kort lånetid - 14 dager, ingen venteliste og kan ikke forlenges. De står for seg selv på egne hyller på ditt nærmeste bibliotek.  

Bøker på andre språk

Det språket vi har mest av er engelsk. Det vil du finne på alle bibliotekene våre. Vi har også andre språk, men det er litt ulikt mellom bibliotekene hvilke språk vi har. 

Hvis det er et språk vi ikke har, kan vi ofte bestille det fra andre bibliotek i Norge eller fra Det flerspråklige bibliotek.  

Det flerspråklige bibliotek er ikke et bibliotek du kan besøke, men du kan bestille fra dem. Du kan bestille bøker fra dem og hente på ditt nærmeste bibliotek. For å bestille derfra må du logge inn med ditt lånekortnummer og PINkode. Du kan også spørre om hjelp på din nærmeste bibliotek. 

Her finner du det flerspråklige bibliotek hvor du kan søke og bestille bøker og filmer. 

Lokalhistorie

Lokalhistorisk litteratur er bøker, hefter, utklipp etc. som handler om regionen vår. Du kan også finne informasjon om bedrifter, lag og foreninger, om personer fra regionen og mye annet.

 

Rom og fasiliteter

PCer, kopiering, print og WIFI

På alle våre bibliotek kan du låne PC og printe ut. Skanning og kopiering er det bare noen av bibliotekene som kan gjøre. Ta kontakt med ditt nærmeste bibliotek for mer informasjon.

Du kan ikke fakse på våre bibliotek. 

WIFI 

Bibliotekene våre har åpent, gratis trådløst internett.

Møterom og lesesal

Noen av bibliotekene våre har møterom og lesesaler. Størrelse på rommene og utstyr (skjerm, prosjektor o.l.) er litt ulikt hos bibliotekene. Kontakt ditt lokale bibliotek for mer informasjon. 

 

Læring

Øv deg på norsk - Språkkafé

Vil du øve deg på å snakke norsk? Da kan du komme på en av våre språkkaffeer. Vi drikker kaffe eller te sammen og prater norsk. Det er ingen påmelding og helt gratis. For sted og tidspunkt se på arrangementene våre under læring og kurs. 

Vi trenger alltid nye frivillige til språkkafeen og samtalegruppene våre. Ta kontakt med ditt bibliotek hvis du vil vite mer om tilbudet eller hva det vil si å være frivillig. Bibliotekene våre finner du her.

 

Skoler, barnehager og andre institusjoner

Besøke biblioteket

Vi ønsker skoler, barnehager og andre institusjoner velkommen på bibliotekene våre. Hva vi kan tilby vil variere mellom bibliotekene. Ta kontakt med ditt bibliotek i god tid for å avtale tid og innhold i besøket.   

Bokkasser og klassesett til skoler og barnehager

Bokkasser

Hvis dere ønsker bokkasser med et utvalg av bibliotekarens favoritter, kan det bestilles gjennom ditt nærmeste bibliotek. Vi prøver å plukke en fin variasjon i bøker. Hvis det er noen spesielle behov eller ønsker så gi gjerne beskjed om det også. 

Klassesett

Hvis alle i klassen skal lese samme bok må dette bestilles gjennom Akershus Fylkesbibliotek. I Akershus er det fylkeskommunen som har ansvar for klassesettene. Det kan du gjøre på Fylkesbibliotekets sider.

 

Det digitale bibliotek

Bibliotekene har mange digitale tjenester. Her har vi samlet de viktigste appene og nettsidene. 

Bibliofil-appen - Min side, søk og digitalt lånekort

Bibliofil-appen gir deg tilgang til Min side og gir deg et digitalt lånekort som kan brukes på samme måte som det fysiske kortet. 

Min side gir deg oversikt over hva du har lånt, reservert og har til avhenting. Du kan også oppdatere kontaktinformasjon, endre PINkoden din og endre andre innstillinger. 

Du kan også bruke appen til å søke etter bøker og bestille noe du ønsker å låne. 

Appen kan lastes ned hos Google play eller i App store.

Bookbites - E-bøker og e-lydbøker

Våre e-bøker og e-lydbøker er tilgjengelige gjennom appen Bookbites. Første gang du bruker appen må du lage deg en bruker med e-posten din og hvor du registrerer lånenummeret ditt (begynner med N00...). 

I appen kan du søke, reservere og lese/lytte til e-bøker og e-lydbøker. Lånetiden på e-bøker og e-lydbøker er 1 måned.  Når lånetiden har gått ut vil boken eller lydboken automatisk bli levert.

Appen kan lastes ned hos Google play eller i App store.

Pressreader - Aviser på mobil og nettbrett

Med appen PressReader kan du lese aviser og blader fra mer enn 100 land på nettbrett og smarttelefon. Les dem på bibliotekets PCer, eller last dem ned til eget nettbrett eller smarttelefon og ta med deg hjem.  

Appen kan lastes ned hos Google play eller i App store.

Filmbib - Norske dokumentarer og kortfilmer

Filmbib er både en app og nettside med norske kortfilmer og dokumentarfilmer som du kan se helt gratis. Logg på filmbib.no med bibliotekkortnummer og PIN. 

Nettsiden finner du her.

Appen kan lastes ned hos Google play eller i App store.

Verdensbiblioteket - E-bøker og e-lydbøker på andre språk

Her finner du e-bøker og e-lydbøker på andre språk enn norskAlle i Norge kan lage seg en bruker og det er gratis å bruke.  

Her finner du Verdensbiblioteket