Når samfunnet nå åpner opp og kulturlivet igjen får blomster er det passende at 2022 er valgt som Frivillighetens år. Lillestrøm kommune har en sterk og mangfoldig frivillig sektor og frivillig innsats et limet som holder samfunnet sammen. Det skaper tilhørighet, gode opplevelser og beriker folks liv.

Lillestrøm kommune ønsker å løfte frem frivillighetens gode engasjement knyttet til frivillighetens år. På denne siden vil flere av de største arrangementene og aktivitetene knyttet til Frivillighetens år presenteres. Har ditt lag eller forening et arrangement dere ønsker å promotere, så har Lillestrøm kommune en felles aktivitetskalender til nettopp dette.

Her er et lite utsnitt av vår mangfoldige frivillighet.

Arrangementer

21. mai: Frivillighetsdagen 2022

Alle frivillige lag og foreninger i Lillestrøm kommune inviteres til å holde stand på Frivillighetsdagen 2022 på Torvet i Lillestrøm by. Det vil bli både underholdning fra scene og mulighet til å lære mye om de ulike lag og foreningene som deltar. Skedsmo frivillighetssentral koordinerer arrangementet.

Les mer og se program for dagen.

27. - 28. mai: 2013-Festen

2013-Festen er Skjetten sin egen festival, men alle er invitert. Det blir aktiviteter for barn og unge, musikk fra sene og eget arrangement for voksen på lørdagskveld. Arrangementet gjennomføres med store bidrag fra lokale frivillige aktører og dette blir en skikkelig folkefest.

21. august: Skauendagen 2022

Skauendagen på Hvalstjern er et velkjent arrangement for alle fetsokninger og mange tilreisende. På denne dagen samles det meste av frivilligheten i nærområdene rundt Fetsund og Gansdalen til en skikkelig markering. Det vil være boder fra lag og foreninger, utstilling av landbruksmaskiner, opplevelser med dyr og mye mer. Her er alle velkomne til å besøke, og det er et spesielt familievennlig arrangement.

28. september - 1. oktober: Kulturdager for seniorer

Onsdag 28. september kl. 11.00

Fet Herredshus, Fetveien 469. Nostalgisk revyfilm fra revyens glansdager i Fet laget av Fet historielag 2005. Enkel servering.

Onsdag 28. september kl. 11.30

Skedsmohallen, Leiraveien 2, Lillestrøm. Vi inviterer alle institusjoner og hjemmeboende med omsorgstjenester til en kulturell opplevelse. Vi får besøk av Lillestrøm Seniorkor, barnehagebarn fra Kjeller barnehage, Underholdning av Lillestrøm Trekkspillklubb og Raymond Løvhaugen. Enkel servering.

Torsdag 29. september kl. 11.00

Skedsmo Samfunnshus, Furuholtet 1, Skedsmkorset. Mannekengoppvisning for og med seniorer. Høstens moter fra klesforretningene på Skedsmo Senter. Underholdning av Frode Johansen som spiller egne og andres viser. Servering av kaffe/te og noe å bite i.

Fredag 30. september kl. 12.00.

Velferden – Strømsveien 66 B på Strømmen. Allsang med musikkgruppa «Spillevippen». Enkel servering.

Fredag 30. september kl. 13.00

Bestyrerboligen på Huseby Gård, Husebyveien 11, Skedsmokorset. Skeiv kafe, et samarbeid mellom Skedsmo kulturforum og Fet Frivilligsentral. Aron Pedersen vil synge og fortelle om sin vei ut av skapet.

Lørdag 1. oktober kl. 11.00

Sørumsand Misjonshus Bekkedroga 5 Den internasjonale eldredagen, lørdag 1. oktober har vi «Leve hele livet» som tema. Lavvogutta underholder. Det serveres kaffe og snitter. Arrangør: Sørumsand Pensjonistforening

Lillestrømbibliotekene

  • Tirsdag 27.9. kl. 12.00, Skedsmo Samfunnshus. Hvordan er det å være Russlands nabo sett fra nabolandenes side? Arrangeres i samarbeid med Pensjonistuniversitetet i Skedsmo
  • Tirsdag 27.9. kl. 18.00, Frogner kultursenter- Bokbad Levi Henriksen Levi Henriksen har i år 20-årsjubileum som forfatter, Med fjorårets roman "Tolv ord fra Oskar Maier" viser Henriksen en ny side av forfatterskapet. I høst er han aktuell med en essay-samling om sitt forhold til litteratur og musikk.
  • Onsdag 28.9. kl. 18.00, Bokprat Lillestrøm bibliotek Bibliotekarene deler gode boktips
  • Lørdag 1.10. kl. 13.00, Besteforeldredag på Lillestrøm bibliotek Adele Duus viser forestillingen «Farmors Kongehus». Fortellerteater med figurer og gjenstander fra tidsepoken gjør dette til en spennende fortelling for både store og små.
  • Lørdag 1.10. kl. 16.00, Besteforeldredag på Frogner kulturhus Adele Duus viser forestillingen «Monsterbesøk».

Les mer på lillestrombibliotekene.no

Annet

  • Odeon kino arrangerer filmuke for seniorer onsdag 28. september og torsdag 29. september
  • Lillestrøm trekkspillklubb spiller på alle institusjoner i Lillestrøm kommune i løpet av uka

Lenkesamling

Strategi for frivillighet

Finn lag og foreninger

Frivilligsentralene

Aktivitetskalender

Frivillighetens år