Torsdag 23. mars åpner vi opp for påmelding til kurs for 8.-10. trinn.

Påmeldingen vil være åpen fra og med 23. mars til og med 29. mars. Plassene fordeles ved trekning dersom det er flere søkere til et kurs enn det er plasser. Plassene fordeles etter at påmeldingen er avsluttet.

Det er kun mulig å delta på et kurs per elev.

Se restplasser her

Kurstilbud

Tech Explorers

Bli med på et spennende kurs som tar deg med inn i den fascinerende verdenen av teknologi og vitenskap!

Christian Wangberg / Lillestrøm kommune

I dette kurset vil du lære om Micro:bit, en liten datamaskin som kan brukes til å lage alt fra spill til måleinstrumenter.

Du vil også lære datalogging og hvordan man kan bruke teknologi til å gjøre målinger, for eksempel på en vannrakett!

I tillegg vil du få dykke ned i verdenen av elektrisitet, elektronikk og kretslære og se på hvordan man lager elektriske kretser av alle slag.

Dette kurset finner sted på Sophie Radich skole.

  • Uke 26 på Sophie Radich skole.
DNA-detektiver

Christian Wangberg / Lillestrøm kommuneEr du nysgjerrig på å løse mysterier og samtidig lære om mikroskopering,genetikk og DNA?

Da er dette kurset for deg! Bli med på en spennende reise inn i cellenes verden, lær om pipettering, elektroforese, PH og mer gjennom utforsking, problemløsing og lærerike eksperimenter. Og ikke minst, få muligheten til å løse en mordgåte ved hjelp av DNA-analyse!

Dette kurset vil garantert gi deg kunnskap og erfaringer du ikke vil glemme!

Dette kurset finner sted på Sophie Radich skole.

  • Uke 32 på Sophie Radich skole.

Musikk- og filmproduksjon på Villa Cara

Her kan du melde deg på musikk eller film, og hele uka jobber vi i et profesjonelt studio i Lillestrøm, Villa Cara.

  • Musikkgruppa lager en låt og spiller denne inn i studio. Meld deg på med ønsket instrument og bli med på å skrive tekst, lage musikk, spille inn og produsere en låt fra begynnelse til slutt.

  • Filmgruppa lager musikkvideo til denne låta. Her jobber du med hele prosessen fra idé og konsept til filming, klipp og ferdigstillelse av produktet. Dette kurset finner sted på Villa Cara.
  • Uke 32 på Villa Cara.

Skaperuka - lag en magisk verden!

Synes du det er gøy med fantasyfilmer og spill? Ved hjelp av 3D modellering og andre kule teknikker skal vi sammen lage en magisk verden.

Lær deg å lage 3D modeller, bruke 3D printere, male figurer og kode roboter.

Alver, gnomer, orker, dverger, drager, prinsesser, monstre, dinosaurer, enhjørninger og trollmenn skal komme til live i vår magiske verden!

Dette kurset finner sted på Institutt for teknologisystemer, UiO, Kjeller.

  • Uke 25 på Institutt for Teknologisystemer ved UIO på Kjeller
Spillet om klimaet

Christian Wangberg / Lillestrøm kommuneSpillet om klima – en helt ny løsning? Hvordan kan spill, VR, AI og Paintball være nyttige i kampen mot klimaendringene? Og hva har dette med ungdomsmedvirkning å gjøre?

Hvis du har lyst til å vite mer om det, er engasjert i klimaspørsmål eller bare syns det høres kult ut med VR og Paintball bør du melde deg på her!

Det blir en uke fylt med spennende aktiviteter der du får utforske nye teknologier og kanskje bruke de på helt nye måter - du vil få jobbe med spilldesign og skape helt nye måter å delta i arbeidet med å gjøre Lillestrøm kommune til et bedre sted for ungdom nå og i fremtiden.

kurset finner sted på Sophie Radich skole.

  • Uke 32 på Sophie Radich skole.

Friluftscamp

Liker du å være ute?

På Friluftscamp får du mulighet til å boltre deg ute i naturen, og være med på mange spennende aktiviteter.

Her blir det en variert friluftsuke med nye aktiviteter hver dag. Du får prøve aktiviteter som uteklatring og kano, sup-padlebrett og topptur, og det blir også godstemning rundt bålet.

Har du lyst blir det mulighet for å overnatte fra torsdag til fredag. Det blir ulike oppmøtesteder i løpet av uka.

  • Uke 25 på ulike lokasjoner

Søm og trearbeid

Vi gleder oss til en kreativ og skapende uke! I det bærekraftige perspektivet trenger samfunnet vårt flere unge som kan ta fornuftige valg av materialer, teknikker og design, samtidig som de kan ta vare på - og reparere ulike produkter. Vi trenger kortreiste produkter og varer. Kanskje kan vi i løpet av en sommerferieuke få flere unge til å kjenne på gleden av å skape noe med egne hender! Og kanskje kan vi friste flere unge til å velge en utdanningsvei innenfor håndverk, design og produktutvikling.

Du søker deg enten til søm eller til sløyd og jobber i denne gruppa hele uka. Vi har tre pauser i løpet av dagen hvor en av pausene er lunsj og vi samler alle fra begge kursene til litt enkel matservering. Dette kurset finner sted på Skedsmo videregående skole i uke 25.

Påmelding gjøres i forms (forms.office.com)

  • Uke 25 på Skedsmo videregående skole.

Les mer om sommerskolen og praktisk informasjon