Vintersykling

Vinterkampanje

Lillestrøm kommune ønsker med sin vinterkampanje å sette fokus på å utstyre seg for vinteren som syklist. Det er ingen grunn til å la sykkelen overvintre i garasjer og boder. Med piggdekk får man godt grep på veien, og det er da ingen ekstremsport å sykle på snø og isete veier. Det bør bli like vanlig å skifte dekk på sykkelen som på bilen.

På vinteren er det også viktig å kle seg riktig, slik at sykkelturen blir komfortabel. Det er viktig å bekle utsatte områder som bein, føtter og hender godt. Overtrekksbukse og polvotter er gode tips for å holde varmen. En buff under hjelmen som dekker hals og ører gjør at man holder varmen på hodet.

Vårkampanje: Sykle til jobben

«Sykle til jobben» er en årlig kampanje med mål om å få flest mulig i aktivitet. Under kampanjen registrerer deltakerne all sin fysiske aktivitet. Dette er en lavterskel, sosial, miljøvennlig, unik og morsom konkurranse.

Det er ikke bare sykling som teller. Padling, løping, svømming, klatring, fjellturer og styrketrening er også eksempler på poenggivende aktiviteter.

Man kan delta individuelt eller som et lag med venner eller kollegaer. Alle som melder seg på og registrer aktivitet er med i trekningen av premier som blant annet sykler, turer og treningsutstyr.

Lillestrøm kommune dekker deltakelsen for sine innbyggere. Du har altså gratis deltakelse dersom du bor, eller jobber i Lillestrøm.

Les mer og meld deg på

Sommerevent

Sykkelmesse

BikeExpo er en årlig sykkelmesse som arrangeres i Lillestrøm. Lillestrøm kommune ser det som naturlig å være vert for et slikt arrangement og bidrar til denne messen. Fjorårets og årets arrangement er dessverre avlyst på grunn av covid.

https://www.bikeexpo.no/

Sykkelritt

Bike Expo/Raumerrittet arrangerer i samarbeid med Lillestrøm kommune Bike Expo rittet 2021 lørdag 21. august. Rittet har en lengde på rundt 10 km med start/mål ved Norges varemesse i Lillestrøm. Samme dag arrangeres Tour of Kids.

Høstkampanje: Synlig syklist

Hver høst arrangeres kampanjen «Synlig syklist» i samarbeid med Syklistenes landsforening. Det deles ut lykter og reflekser til heldige syklister. Å sykle uten lys når det er mørkt er ulovlig og kan være risikofylt. Med lys og reflekser blir du en synlig syklist i trafikken. Dette gjør at du blir oppdaget tidligere av bilister, og farlige situasjoner kan lettere unngås.

syklistforeningen.no/eventer/synlig-syklist