Vintersykkelkampanjen 2024 - Gratis vinterdekk til ungdomsskoleelever

Skift av dekk skjer hos Sykkelfiksern. 

NB: Kampanjen dekker ikke bytte til sommerdekk til våren.

Vintersykling

Lillestrøm kommune ønsker med sin vinterkampanje å sette fokus på å utstyre seg for vinteren som syklist. Det er ingen grunn til å la sykkelen overvintre i garasjer og boder. Med piggdekk får man godt grep på veien, og det er da ingen ekstremsport å sykle på snø og isete veier. Det bør bli like vanlig å skifte dekk på sykkelen som på bilen.

På vinteren er det også viktig å kle seg riktig, slik at sykkelturen blir komfortabel. Det er viktig å bekle utsatte områder som bein, føtter og hender godt. Overtrekksbukse og polvotter er gode tips for å holde varmen. En buff under hjelmen som dekker hals og ører gjør at man holder varmen på hodet.

Vårkampanje: Sykle til jobben

«Sykle til jobben» er en årlig kampanje med mål om å få flest mulig i aktivitet. Under kampanjen registrerer deltakerne all sin fysiske aktivitet. Dette er en lavterskel, sosial, miljøvennlig, unik og morsom konkurranse.

Det er ikke bare sykling som teller. Padling, løping, svømming, klatring, fjellturer og styrketrening er også eksempler på poenggivende aktiviteter.

Man kan delta individuelt eller som et lag med venner eller kollegaer. Alle som melder seg på og registrer aktivitet er med i trekningen av premier som blant annet sykler, turer og treningsutstyr.

Lillestrøm kommune dekker deltakelsen for sine innbyggere. Du har altså gratis deltakelse dersom du bor, eller jobber i Lillestrøm.

Les mer og meld deg på

Tour of Norway for Kids

Lillestrøm kommune arrangerer hvert år Tour of Norway for kids. Følg med på deres hjemmesider for arrangement i Lillestrøm kommune.

Høstkampanje: Synlig syklist

Hver høst arrangeres kampanjen «Synlig syklist» i samarbeid med Syklistenes landsforening. Det deles ut lykter og reflekser til heldige syklister. Å sykle uten lys når det er mørkt er ulovlig og kan være risikofylt. Med lys og reflekser blir du en synlig syklist i trafikken. Dette gjør at du blir oppdaget tidligere av bilister, og farlige situasjoner kan lettere unngås.

syklistforeningen.no/eventer/synlig-syklist