Lillestrøm er først ute med 5G i Norge

På Lillestrøm næringskonferanse gikk startskuddet for Telias utbygging av det nye 5G-nettet.

Lillestrøm er valgt som det første utbyggingsområdet i Norge, og næringsliv og privatpersoner her vil være blant de første som får muligheten til å ta i bruk den nye 5G-teknologien.

– Vi er glade for å annonsere at startskuddet for utbyggingen av vårt nasjonale 5G-nett gikk i dag, og at Lillestrøm er valgt som første utbyggingsområde, sier adm. direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

Det var i oktober i fjor at Telia annonserte at selskapet skulle bygge et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023. Lillestrøm kommune er først ut, og næringsliv og privatpersoner her vil være blant landets første 5G-brukere når nettet åpnes kommersielt senere i år. I mellomtiden skal de få være med å teste 5G-nettet etter hvert som det rulles ut, og i løpet av mars måned vil Telia ha oppgradert omlag 50 basestasjoner med 5G og enda bedre 4G i Lillestrøm-området.

Den kommersielle lanseringen av 5G-nettet skjer senere i år, når 5G-telefoner og annet utstyr blir mer tilgjengelig.

– 5G vil være en viktig bidragsyter for styrke vårt næringslivs konkurranseevne, og bidra til å befeste kommunens posisjon som et digital fyrtårn. Teknologien vil også hjelpe oss med å skape nye og bedre tjenester til våre innbyggere, sier ordfører Jørgen Vik i Lillestrøm kommune.

Telia har valgt Ericsson som sin samarbeidspartner og vil modernisere hele mobilnettet i Norge samtidig som man bygger ut 5G. Ved å modernisere hele nettet vil Telia gjøre ett av verdens beste 4G-nett enda bedre. Det vil bety mye for de mange som fortsatt vil ha en telefon som støtter 4G i årene fremover.