Hva skjer i Lillestrøm?

Se hva som skjer - Aktivitetskalenderen speiler mangfoldet innen frivilligheten, kulturlivet og idretten, og viser aktiviteter i hele kommunen.

Se hva som foregår i Lillestrøm på detteskjerilillestrom.no 

Aktiviteter for barn og unge

Vi har en rekke tilbud til barn og unge i sommer. Noen av aktivitetene krever påmelding og det er begrenset med plasser. 
Se alle sommeraktivitetene for barn og unge

Bading

Attraksjoner

Attraksjoner, museum, galleri, kunst, severdigheter, kulturhus.
Finn attraksjoner

Tømmerruta

Tømmerrutas nettverk består av koselige kafeer, bilhistorisk senter med amerikanske biler, fløtnings-museum, alpakkavandring, hjortepark, og klatrepark. Du når mange av stedene med tog til Fetsund, Søumsand, Strømmen eller Blaker eller med buss fra Lillestrøm.

Alle stedene - Tømmerruta (mia.no)

Kart - Tømmerruta (mia.no)

«Tertitten» Urskog-Hølandsbanen

Ta plass og reis tilbake i tid med gamle damplokomotiv på Tertitten Urskog-Hølandsbanen, En kortreist, men flott opplevelse for familie med barn i alle aldre.

Vi er klare for sommerkjøring. Er du? Sesongåpning søndag 3. juli

Treningsparker

Prøv en av våre sju treningsparker
Finn treningspark

Elvebredden kunstpark

Ta en tur langs elva og opplev mange flotte kunstverk. Start gjerne turen fra Lillestrøm stasjon og ta en pause underveis for å se på et yrende fugleliv langs elvekanten. Alle kunstverkene har sin egen historie. Last ned kartet på mobilen. God kunsttur!
Mer om Elvebredden kunstpark

Gratis utlån av utstyr

Hva med en overnatting i nærmiljø – Mangler du telt og annet campingutstyr eller en skatetur i skateparken i Lillestrøm og mangler skateboard. Dette kan du låne gratis på utstyrssentralen.

Les mer og bestill

Skedsmo bygdemuseum

Her kan du vandre gjennom historien blant flotte gamle bygninger. Bygdemuseum er en del av Huseby hvor det er funnet arkeologiske spor av mennesker 4000 år gamle. Her har det vært fast bosetning i minst 2000 år.

Mer om Skedsmo bygdemuseum

Sørum fritidsgård

På Sørum fritidsgård kan dere se høner, griser, esler og sauer. Det er også fine turstier i området hvor man kan ta en tur opp på Oksefjellet eller en runde rundt Sørumjordet. 
Les mer om Sørum fritidsgård
Vi oppfordrer alle om å vise hensyn når man ferdes i området, både med tanke på dyrevelferd og egen sikkerhet. Dyrene får den maten de trenger av de ansatte på gården. 

Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren 

Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren er et oppdagelsessenter for barn og unge med utstillinger og aktiviteter. Besøkssenteret er ett av seks autoriserte besøkssentre for våtmark i Norge.

Området rundt besøkssenteret og på Blikomøya er naturskjønt, med Glomma som nærmeste nabo og med en flott utsikt mot deltaområdet i Nordre Øyeren naturreservat. Turområdet har gode muligheter for ulike aktiviteter, lek, piknik og rekreasjon. Det er viktig at de som ferdes i området setter seg inn i ferdselsrestriksjonene. 

Inne kan du se utstillinger fra lokal fauna og flora. Her er det også kafé og museumsbutikk.

Les mer om besøkssenteret

Mølleparken og Sagstien

Sagelva er 2,3 kilometer lang og langs denne finner du Mølleparken. Ta en tur å se på oppgangssaga som er ligger der som et bilde på en annen tid. Sagstien er en sammenhengende sti fra Mølleparken til Lørenskog grense. 
Les mer om Mølleparken

Blaker skanse

Blaker skanse fungerte som forsvarsanlegg i tiden 1683 -1894 og ble bygget til forsvar mot svenskene. På hele 1900-tallet ble anlegget brukt som høyskole for forming, design og kunsthåndverk.  Anlegget er i dag fredet. I dag huser skansen et stort kunstmiljø og benyttes aktivt til ulike publikumsarrangementer.

Les mer om Blaker skanse

Geoparken

Geoparken er Norges første geologiske park og ble åpnet 24. august 1985. I geoparken finner du grunnfjellsbergarter som finnes i berggrunnen i området. I tillegg finner du også bergarter som har blitt fraktet til området med isbreer. 

23. august åpnet Steinhuset, som tar deg med på en tidsreise fra jordens tilblivelse for 4600 millioner år side og frem til i dag. 

Les mer om Geoparken her