Hvem vaksineres nå?

Vaksinering av barn og unge

Vi vaksinerer nå barn og unge mellom 12 og 17 år. Alle i denne aldersgruppen kan komme på drop-in. Tidene for drop-in finner du her.

Samtykke fra begge foreldre

For barn som ikke har fylt 16 år må det foreligge samtykke fra alle foresatte med foreldreansvar før vaksinering. Dette kan registreres via lenken under.
Les om vaksinering av 12- 15-åringer

Ikke mottatt tilbud om time?

Alle som har folkeregistrert adresse i Lillestrøm kommune skal nå skal ha fått tilbud om dose 1, så fremt telefonnummeret er registrert i kontakt- og reservasjonsregisteret. Dersom du har folkeregistrert adresse i Lillestrøm og enda ikke mottatt tilbud om time kan du selv bestille time.

Timebestilling

Nå har vi Pfizer til overs for dose 1 og dose 2

Bestill Moderna Bestill Pfizer

Dersom du har utfordringer med å bestille time på nett, eller ikke er digital bruker kan du ringe oss på 940 07 002 (hverdager kl. 09-14) eller sende e-post til bookingstotte@lillestrom.kommune.no for bestilling av time.

Timebestilling for barn og unge

Betill time - 12 -17 år

Husk samtykke

For barn som ikke har fylt 16 år må det foreligge samtykke fra alle foresatte med foreldreansvar før vaksinering. Dette kan registreres via lenken under.

Praktisk om vaksineringen

3. dose til personer med alvorlig svekket immunforsvar

Nå vaksinerer vi 3. dose for personer med nedsatt immunforsvar

Dose 3 for denne gruppen tilbys ved vaksinesenteret, Oslo Kristne Senter, Trondheimsveien 50.

Bestill time via vaksinetelefonen eller kom på drop-in. Vi benytter  tilgjengelig vaksinetype(r).

 1. Sjekk kriteriene for å få dose 3 her:
  https://www.fhi.no/nyheter/2021/enklere-tilgang-til-3.-dose-for-personer-med-nedsatt-immunforsvar/
 2. Ta med brev fra spesialist eller fremviser e-resept/utskrift medisinliste/journalutskrift/medikamentforpakning hvor pasientens navn fremgår. 
 3. Ved oppmøte må innbygger fremvise dokumentasjon hvor det fremkommer at vedkommende tilhører aktuelle sykdomsgrupper. Normalt vil dette være i form av et brev fra spesialisthelsetjenesten hvor det fremkommer at vedkommende er anbefalt en 3. dose evt. annen dokumentasjon som listet i punkt 2.
 4. Begge mRNA-vaksiner (Comirnaty/BioNTech-Pfizer; Spikevax/Moderna) kan benyttes, uavhengig av hvilken vaksine som ble gitt som 1. og 2. dose.
 5. Intervallet mellom 2. og 3. dose skal være minimum 4 uker.

Drop-in

Drop-in

Vi har drop-in for innbyggere i Lillestrøm kommune alle vaksinasjonsdager. Det må beregnes noe ventetid ved oppmøte på drop-in.
 
Tidspunkter uke 38:
Tirsdag og torsdag 09-19
 
Tirsdag vaksinerer vi med Moderna og Pfizer. På torsdag er det bare Pfizer.

Om koronasertifikat

På FHIs nettside finner du Regler som bestemmer om du får grønn eller rød kontrollside i koronasertifikatet.

Koronasertifikat til barn under 16 år
Koronasertifikatet fungerer på samme måte hos barn som hos voksne. Barn får gyldig koronasertifikat hvis de har negativ test, gjennomgått koronasykdom eller vaksine. 

Er du forelder eller foresatt til barn under 16 år, kan du få tilgang på barnas koronasertifikat ved å logge deg inn på Helsenorge. Her ligger også barnas helseopplysninger.

Koronasertifikat for deg på 16 til 18 år
Er du mellom 16 og 18 år, er du helserettslig myndig. Det betyr at du selv kan gå inn på Helsenorge og få tilgang til ditt koronasertifikat. Dine foreldre eller andre foresatt har ikke tilgang til din informasjon på Helsenorge, uten at du har gitt de fullmakt til det.

For å kunne logge deg inn på Helsenorge og laste ned ditt eget koronasertifikat, må du skaffe seg elektronisk ID. Det kan være BankID, Buypass eller Commfides.

Mer informasjon om koronasertifikat og andre spørsmål vedrørende korona finner du på FHI.no

 

Vaksinering av gravide

FHI anbefaler nå gravide kvinner som er i 2. og 3. trimester vaksinasjon med mRNA-vaksine mot koronavirus.

Gravide som tilhører en risikogruppe for covid-19 kan også vaksineres fra 1. trimester.

Dersom du som gravid ikke har bestilt time til første dose kan du gjøre dette selv hvis du er innbygger i Lillestrøm kommune.

Gjelder det din andre dose vil du måtte ta kontakt med vaksinetelefonen.

Mer informasjon om vaksinering av gravide på fhi.no  

Har du testet positivt på korona?

Hvorfor skal ikke 12-15-åringer som har hatt koronasykdom vaksineres?

Siden gjennomgått sykdom også gir beskyttelse mot nye infeksjoner, gis det foreløpig ikke tilbud om vaksine til 12-15-åringer som har hatt koronasykdom (covid-19). Det tilsvarer anbefalingen for 16 år og oppover, der de som har gjennomgått koronasykdom anbefales 1 vaksinedose i stedet for 2 doser. Man regner både gjennomgått koronasykdom og vaksinasjon som separate «immunologiske hendelser». FHI følger med på ny kunnskap og vil etter hvert gjøre nye vurderinger av om det bør bli et vaksinetilbud også til ungdom som har hatt koronasykdom. Er man usikker på om barnet har hatt koronasykdom (ikke laboratoriebekreftet), kan de få tilbud om en vaksinedose.

For de over 16

 • Har du allerede fått dose 1, skal du ikke ha dose 2 fordi dose 1 og gjennomgått covid-19 sykdom gir god beskyttelse.
 • Har du ikke fått dose 1, men vært covid-19 syk, skal det gå minst 3 måneder før du vaksineres og da skal du ikke ha dose 2.

Personer som har hatt covid-19 trenger bare én vaksinedose. Det anbefales at vaksinen gis tidligst 3 måneder etter at man er blitt frisk av covid-19.

Hvilken vaksine får du?

Vi vaksinerer nå med mRNA-vaksinene Pfizer og Moderna. Teknologien de bygger på er godt dokumentert gjennom forskning siden slutten av 1970-tallet. Den har vist seg mer effektiv og å ha færre bivirkninger enn vaksiner utviklet på mer tradisjonelt vis. Du kan lese mer om vaksinene på Folkehelseinstituttets nettside.  

Du må ha et registrert mobilnummer for at vi skal nå deg

For at vi skal nå deg på SMS må din mobil være registrert i «Kontakt- og reservasjonsregisteret» til Direktoratet for forvaltning og IKT. Sjekk din kontaktinformasjonen på nett, eller ring telefon 800 30 300.

Hvis du ikke har mobiltelefon eller har hemmelig nummer, må du selv ringe vaksinetelefonen når du ser at ditt årskull har vært, eller skal vaksineres. Følg med på vår statusside for vaksinering.

Dette må du ha med til vaksinering

 • Ta med legitimasjon med bilde og personnummer når du skal vaksineres.
 • Av praktiske hensyn ber vi deg om å bruke klær oventil som gjør det lett å komme til overarmen hvor vaksinen settes.

Avbestille time

Skal du avbestille din må du ringe vaksinetelefonen på 940 07 002

Hvis man ikke har mulighet til komme til oppsatt time, skal man i utgangspunktet avbestille timen og så ringe vaksinetelefonen samme uke det er aktuelt å ta dose 2 for å få satt opp nytt tidspunkt.

Har du ombestemt deg og vil ta vaksinen?

Har du tidligere takket nei til vaksinering, men allikevel vurderer å ta vaksinene, er det ikke for sent.

Er du i en årsklasse eller gruppe, som tidligere har fått tilbud om vaksine, kan du bestille time enten ved å ta kontakt med vaksinetelefonen eller bestille time digitalt.

Skal du ut å reise og har fått to forskjellige vaksiner?

I enkelte land blir du ikke ansett som fullvaksinert når du har fått to forskjellige vaksiner.

På Helsenorge.no vil du kunne lese hvilke land dette gjelder og hva du eventuelt må gjøre for å kunne reise.

Registrering av koronavaksiner tatt utenfor Norge

Det er nå mulig å få etterregistrert koronavaksiner tatt i utlandet, forutsatt at de er godkjent av det europeiske legemiddelbyrået EMA. Lillestrøm kommune og fastlegene har ikke mulighet til å vurdere eller registrere koronavaksiner satt utenfor Norge.

De som ønsker å etterregistrere koronavaksine satt utenfor Norge, må kontakte private helseaktører for å få dette vurdert. Du kan da få informasjonen inn i det norske koronasertifikatet. Les mer om hvordan du går frem på fhi.no 

Vaksineringen har flyttet til OKS Romerikskirken

Fra 8. september foregår all vaksinering på OKS Romerikskirken, Trondheimsveien 50, 2007 Kjeller. Du kan reise kollektivt med buss fra Lillestrøm kollektivterminal. Det går buss cirka hvert kvarter. Må du benytte bil er det gratis parkering på OKS, men kapasiteten er noe begrenset.

 

Information about Covid-19 and vaccinations in different languages

Mer om vaksine  

Mer om koronavaksinering i Lillestrøm

Kan jeg ta vaksinen?

På fhi.no kan du lese mer om hvem som kan få koronavaksine

Bivirkninger

Alle vaksiner har bivirkninger, de fleste er milde og forbigående. Når vaksiner utvikles, er målet alltid at vaksinene skal gi best mulig effekt med minst mulig bivirkninger.

Les mer om bivirkninger på fhi.no

Lenker

Videoer

Hvordan godkjennes vaksiner

Hvordan godkjennes koronavaksiner? from Statens legemiddelverk on Vimeo.

Informasjon om Covid-19-vaksiner

Webinar om mRNA og Covid-19 vaksiner med avdelingsleder ved Infeksjonsmedisinsk avdeling på Akershus universitetssykehus, Jan Erik Berdal.

Kontakt oss

 • hvis du har spørsmål om vaksinering 
 • ved avbestilling eller endring av time 

Vi anbefaler at du kontakter oss på e-post da det til tider er ventetid på telefon.

94 00 70 02

 Åpen mandag - fredag 09.00 - 14.00.
Helg og helligdager er den stengt.