Stokkebåten

Stokkebåten, som er inspirasjonen til Lillestrøm kommunes kommunevåpen ble funnet langs Glomma. Langs kulturstien på Sørumsand går du forbi der stokkebåten ble funnet.
På turen kan du også se Romerikes eneste helleristninger
Blaker og Sørum historielag har bidratt med informasjon på skiltene langs turen.

«Den spanske armada»

«Den spanske armada» i Glomma kan du oppleve hvis du legger turen innom Bingen Lenser.
Historien til området finner du Bingen lenseminneforening sine nettsider

Sagstien

Sagstien langs Sagelva i Strømmen er kjent for mange.

Sagelvas venner viser mye av industrihistorien til elva i Mølleparken.

Kongeveien

Kongeveien ble i 2018 kåret til Akershus beste turrute! Ruta er tilrettelagt av de lokale foreningene Fet historielag og STYRK. Turen egner seg fint på sykkel.

Asak kirkeruin

Asak kirkeruiner og gravfelt fra vikingetiden kan du oppleve på denne turen: Vandring på Asak 

Geoparken

Vil du oppleve 1000 millioner år gamle naturkunstverk? Geoparken på Berger er Lillestrøm kommunes trolig best bevarte hemmelighet.

Museene i Akershus

Flere av utearealene til Museene i Akershus (MIA) https://mia.no/ er åpne for publikum og med informasjonsplakater. Det henstilles til å følge gjeldende føringer for smitteverntiltak ved besøk på områdene. I Lillestrøm kommune kan du legge turen innom:

Naturreservatet i Nordre Øyeren

Naturreservatet i Nordre Øyeren er et av de aller viktigste av sitt slag i Norge og verden! Vil du oppleve yrende fuglekvitter der tusenvis av trekkfugler møtes i vår så følg Jahrenveien fra Fet kirke frem til p-plassen ved stabburet på Søndre Bjanes. Herfra kan du følge ulike stier utover i reservatet

Blaker skanse

Innenfor de gresskledde vollene på Blaker skanse kan man føle historiens sus og lett drømme seg flere hundre år tilbake i tid. Skansen fra 1683 er et fint sted å gå tur i naturskjønne omgivelser!