Leiekontrakten, husordensreglene og samtykke til dyrehold er dokumentene som forteller deg om dine plikter og rettigheter som leietaker. I tillegg kan det være ting du lurer på om boligen, bomiljø eller andre ting.

Her en noen vanlige spørsmål

Hva sier Husordensreglene?

Husordensreglene er et tillegg til leiekontrakten og brudd på disse vil anses som et brudd på leieavtalen.
Les husordensregler for kommunale boliger

Hvor lenge kan jeg bo her?

I leiekontrakten står det når leieforholdet starter og når det avslutter. Når det nærmer seg 6 måneder til kontrakten avsluttes vil du bli kontaktet av oss per brev der du blir forklart hva du må gjøre videre.

Hvis du ønsker å fortsette leieforholdet, må du søke på nytt etter 3 års kontrakt.

Hva er husleien og kan jeg klage?

I Lillestrøm kommune har vi gjengs leie. Det betyr at leieprisen er nesten som markedspris.
Prisene er svært høye sammenlignet med andre kommuner på Romerike.

Forfall er alltid den 20. I inneværende måned.

Husleien blir fastsatt hver gang du får ny hovedkontrakt hvert 3. år.
Hvis du mener at husleien er feil og for høy, kan du klage på dette til Eiendomsavdelingen som fastsetter husleien. Hvis det ikke fører frem, kan du ta saken videre til Husleietvistutvalget i Oslo og Akershus.

Kontakt Husleietvistutvalget i Oslo og Akershus

Hva skjer hvis jeg får klager?

Klager på leietakere eller naboer skal sendes skriftlig eller på epost til Boligavdelingen. Hvis du ringer og klager på noen, må du likevel sende en skriftlig melding til oss hvis vi skal behandle klagen.

Send epost til Boligavdelingen

Hvis noen klager på deg og der er brudd på leieavtalen, vil du få skriftlig melding fra oss hva klagen går ut på og hva du kan gjøre for å unngå flere klager. Hvis du ikke tar klagen til etterretning, vil det kanskje medføre at leieforholdet blir avsluttet.

Må jeg klippe plen og måke snø selv?

Ja, hvis du har fått tildelt bolig med plen, hage eller gårdsplass, er det ditt ansvar å vedlikeholde uteområdene.

Plen skal klippes og hagen skal fremstå som pen og velstelt.

Om vinteren må du selv holde gårdsplassen fri for snø.

Har jeg lov å ha husdyr?

Nei, i ordinære boliger må du søke om tillatelse til å ha husdyr. Vi kan gi det hvis det er god grunn for det og du overholder vilkårene i leiekontrakten.

Skaffer du deg husdyr uten å søke er dette et brudd på leieavtalen. Det er ikke lov å ha husdyr i bemannede boliger eller omsorgsboliger.

Send epost til Boligavdelingen for å søke om å ha husdyr

Har jeg lov å røyke inne i en kommunal bolig?

Nei, det er ikke lov å røyke inne. Det gjelder for alle typer boliger. I noen boliger er det heller ikke lov å røyke på balkongene eller terrassene fordi det kan sjenere naboene. Dette gjelder spesielt i borettslag eller sameier.

Hva har jeg ansvar for i boligen?

Du skal behandle boligen med forsiktighet og all skade som oppstår i boligen på grunn av deg, din husstand eller husdyr vil være ditt ansvar. Det er også ditt ansvar hvis du gir andre tilgang til boligen og noe blir skadet.

Meld inn alle skader til Boligavdelingen så snart de oppstår.

Send epost til Boligavdelingen

Hva gjør jeg om noe er feil i boligen?

• Hvis det oppstår feil i boligen som er eiers ansvar, må du kontakte Boligavdelingen i åpningstiden.
  • Hvis det skjer noe på kvelden eller i helgen må du vente til vi åpner.
  • Er det alvorlige hendelser som oppstår, må du kontakte brannvesen eller politi.
  • Hvis det skulle oppstå en vannlekkasje må du ringe rørlegger.

Send epost til Boligavdelingen om feil og mangler

Har jeg lov å leie ut boligen videre til andre?

Nei, fremleie er ikke lov og blir ansett som et brudd på leiekontrakten.
Alle boligene kommunen formidler er etter søknad og vedtak, og det er derfor ikke lov å la andre flytte inn i boligen sammen med deg.

Hvis du likevel ønsker dette må du søke om å få ta inn flere i husstanden.

Hvordan sier jeg opp leiekontrakten?

For å si opp kan du ringe oss, sende epost eller brev der du informerer oss om utflyttingsdato.

Vi sender deg en bekreftelse på mottatt oppsigelse med dato for utflytting.
Nøklene leveres til boligkonsulenten når dere sammen gjennomgår boligen og sjekker at alt er tømt og rengjort.

Husleien blir stanset når nøkler er levert.

Tjenestetorget

Besøksadresse: Instituttveien 10
Epost: tjenestetorget@lillestrom.kommune.no

For spørsmål om bolig og bostøtte og startlån