Hva er Aktiv fritid?

Aktiv fritid legger til rette for kultur- og fritidsopplevelser for barn, unge og voksne som på grunn av sine utfordringer trenger hjelp til en aktiv og meningsfylt fritid.

Vår primære målgruppe er de som har fått vedtak om hjelp fra:

Tilbud

Aktiv fritid kan bidra med forskjellige former for hjelp:

  • Aktivitetsgrupper ledet av fritidskontakter
  • Møteplasser som er åpne for alle
  • Støttekontakt (for deg som er helt avhengig av en egen ledsager)
  • Hjelp inn i ordinære fritidstilbud, lag og foreninger
  • Informasjon om diverse muligheter på fritidsarenaen
  • Ledsagerbevis

Aktivitetsgrupper for faste medlemmer  ledet av fritidskontakter

Vi oppretter og drifter gruppetilbud etter behov og ønsker fra de som trenger hjelp. Deltagelse på en liten gruppe med faste medlemmer gir mulighet for godt fellesskap, hygge og mange kultur- og fritidsopplevelser. Det vanlige er at en gruppe blir enige om et program med varierte aktiviteter for ett semester av gangen. Eksempler på aktiviteter er friluftsliv med bål, gaming/spill, form og farge, matlagning, kafebesøk og kino.

Møteplasser som er åpne for alle

JollyFriday

En fest- og møteplass for ungdom og unge voksne med lettere  utviklingshemming eller sosiale utfordringer. Kul musikk, stort dansegulv, rå dataspill-avdeling, biljard, kiosksalg, konkurranser, med mer. Gjestene kommer fra flere kommuner. Ta gjerne med egen ledsager. 
Arrangeres den første fredagen i måneden fra 18-21 på Skjetten Fritidssenter, Landskronaveien 513, Skjetten.
Les mer om Skjetten fritidssenter «Jolly»

JollyFriday har egen Facebook-side.

Jentekveld på Skjetten

For jenter/damer med lettere utviklingshemning i alderen 17-30 år. Fellesskap og moro på jenters premisser. Foregår enkelte torsdager gjennom semesteret. Gjestene bestemmer selv aktivitetene. Ledsagere må være aktivt med. Inngang kr. 20,-. Er du interessert, så ta kontakt for datoer.

Aktiv på Dagtid

Et tilbud til stønadsmottagere (arbeidsledige, sykemeldte, uføre) om å trene sammen med andre til en lav, årlig sum. Driftes av Nedre Romerike Handikapidrettslag. Saltrening og svømming er blant tilbudene.
Kontakt Jorunn Hynes på telefon 930 45 677 eller e-post jorunn.hynes@gmail.com.

Individuell støttekontakt

Kan gis til personer som er helt avhengig av en egen hjelper for å komme ut på fritiden. Støttekontakter er ikke fagpersoner, kun medmennesker som kan bistå den funksjonshemmede på aktiviteter som ønskes.
Les mer om og søk om støttekontakt 

Hjelp inn i ordinære fritidstilbud

Dersom vedtaksmottager ønsker det og kan klare å delta i et ordinært fritidstilbud, kan vi være en hjelp i starten for å få det til.

Informasjon om diverse muligheter på fritidsarenaen

Vi forsøker å holde oss oppdaterte på hva som finnes av fritidstilbud for personer som trenger litt hjelp. Om du ønsker å stå på en epostliste for info så gi beskjed per epost. Følg også vår Facebook-side «Aktiv fritid Lillestrøm» der informasjon og tips legges ut.

Det finnes også tilrettelagte tilbud som svømmeskoler, ishockey og el-bandy, dansefester, fritidsklubber, dansekurs, korps, kor, teatergruppe, musikkundervisning og bandtilbud på kulturskoler, trening for utviklingshemmede, rabatt på treningssentre, handikapidrettslag, unified fotball, forening for voksne med Aspergers syndrom, Flisespikkerlauget for snekkerkyndige, med mer.
Se vår oversikt over lag og foreninger

Vil du bli støttekontakt eller fritidskontakt?

Liker du å bidra til aktivitet, moro og glede for andre? Har du noen få timer ledig i uka? Vi trenger stadig nye gode folk, enten til grupper eller til enkeltpersoner.

Les mer om fritidskontakt (støttekontakt)