Byggesaksvakta er ikke åpen for fysisk besøk

Grunnet koronasituasjonen er byggesaksveiledningen stengt for veiledning  ved besøk inntil videre.

Send e-post til byggesaksvakta@lillestrom.kommune.no.

Hva hjelper byggesaksveiledningen meg med?

Før du går i gang med et byggeprosjekt, kan det være nyttig å ta kontakt med oss for å få veiledning. Enten et uformelt møte med byggesaksveiledningen/vakta eller en formell forhåndskonferanse.
Slik bestiller du forhåndskonferanse

Byggesaksveiledningen svarer på generelle spørsmål om byggesøknader og gir veiledning om hvor du finner:

  • nødvendig informasjon
  • regelverk
  • riktige søknadsskjemaer
  • behov for situasjonskart
  • krav til tegninger

Hva hjelper ikke byggesaksveiledningen meg med?

Vi kan ikke tegne, prosjektere eller fylle ut søknaden din. Dette er på grunn av at kommunen ikke kan behandle søknader som den selv har bidratt med å fylle ut. Men vi kan forklare hva slags informasjon som etterspørres i søknadsblankettens enkelte poster.

Vi kan ikke veilede i pågående byggesaker. Har du spørsmål til en pågående byggesak så er det saksbehandler på den aktuelle saken du må forholde deg til.

Må jeg bestille time?

Hos byggesaksveiledningen kan du møte opp uten å ha bestilt time, men veiledningen har begrenset tid til hver enkelt (inntil 15 minutter). Det er derfor viktig at du setter deg godt inn i saken før du besøker oss.

Hjelp til å ferdigstille søknaden

Hvis du ønsker at noen skal sjekke kvaliteten på søknaden eller hjelpe til å ferdigstille søknaden, må du kontakte fagfolk. Hvis du synes hele søknadsprosessen er vanskelig vil vi anbefale deg å kontakte et ansvarlig foretak (byggmester/arkitekt) som kan hjelpe deg med dette. Det vil spare deg for mye tid og problemer i søknadsprosessen.

Vi gjør oppmerksom på at ved mangelfulle søknader vil det påløpe ekstra kostnader på tid som saksbehandler bruker inntil søknaden er komplett.

Byggesøknad

Relaterte lenker